Hur går en adoption till

En adoption börjar med att adoptören skickar in en intresseanmälan på den hund denna vill adoptera. När vi tagit emot intresseanmälan kommer vi gå igenom ansökan och därefter ringer en medarbetare på Rolda upp adoptören. Där vi berättar om oss på Rolda och om adoptionsprocessen, vi ställer även frågor om adoptörens liv och erfarenhet av hundar.

Efter samtalet diskuterar vi i förening för att avgör om adoptören är lämplig och om adoptören matchar med hunden. Har adoptören godkänts att kunna adoptera hunden så fortlöper adoptionen. Finns hunden i Sverige och åker adoptören och hälsar på hunden.

Därefter vill vi ha minst tre referenser, oberoende av varandra. Vi kollar även upp alla vuxna personer i adoptörens hem hos länsstyrelse, det för att se om det finns ett djurförbud eller andra ärenden hos länsstyrelsen på någon i hemmet.

Hundar som finns i Rumänien transporteras med en hundtransport till Sverige. Adoptören får åka till en av våra mötesplatser där vi möter transporten tillsammans. Vart mötesplatsen är varierar gång till gång beroende vart adoptörerna bor, ett exempel där transporten har stannat är Malmö, Jönköping och Västerås. Detta är alltid en känslosam tillställning där adoptören få möta sin nya familjemedlem för första gången.

Finns hunden i Sverige åker adoptören och hämtar sin nya familjemedlem efter godkänt från länsstyrelse och referenserna.

Efter adoption tilldelas adoptören en kontaktperson. Denna personen kommer ringa upp för samtal en period efter adoption för att följa hundens framsteg och finns tillgänglig för att svara på ev frågor. Vi har även en facebookgrupp för våra hundägare, där kan man dela med sig av hundens liv och följa andra Roldahundar.

Har du frågor kring en adoption kontakta då oss här! Du kan även skicka ett meddelande till oss på Facebook eller Instagram.

När våra hundar kommer till Sverige är dom alltid

- Vaccinerade mot rabies, valpsjuka, hepatit, och parvovirus.
- Chippmärkta och har Eu-pass
- Kastrerade. Hos tikar är livmodern borttagen.
- Avlusade, avmaskade och behandlade mot fästingar. Allt detta sker även regelbundet i hägnet
- Genomgått en enklare veterinärbesiktning (undersökning tänder och röntgen ingår inte i veterinärbesikningen)  
- Hundarna badas och borstas innan av resa mot Sverige
- 48 timmar innan avresa testas hundarna mot hjärtmask och sjukdomar orsakade av fästingar. Lär mer om testet vi använder här!
https://www.idexx.com/en/veterinary/snap-tests/snap-4dx-plus-test/