Cercel


Om Cercel

Ras: Blandras
Kön: Hane
Född: uppskattas vara född 2015
Vikt: ca 20 kg
Mankhöjd: ca 50 cm
Kastrerad: Ja
Vaccinerad: Ja, Har EU-pass.
Finns: Rumänien
Adoptionskostnad: 1000 kr
Kan bo med katter: vet ej 
Kan bo med andra hundar: Ja


Här har vi en hund som suttit länge i hägnet, Cercel. Han har suttit i hägnet sen han var en unghund. Cercel levde på gatan innan han kom till hägnet och har sen dess varit ett bekant ansikte på våra resor till hägnet. År ut och år in har han varit där och mer än något annat förtjänar denna kille ett hem fyllt med massor av kärlek och vi letar efter dig som kan ge honom detta. 

När Cercel är "hemma" i sin bur är han en jätte glad hund som gärna vill ha kontakt, han gillar människor. Han har en lugn och positiv personlighet. På nya platser är Cercel försiktig och undergiven men såklart inte så konstigt då han suttit en halv livstid i en bur och är oerfaren vid mycket. Vi ser att du som ger denna fina kille det hem han förtjänar ger honom den tid och tålamod han behöver för att bli bekväm med sitt nya liv. Cercel är ovan och oerfaren vid många saker vilket man blir av att sitta i hägnet så länge. Vi vet att Cercel kommer blomma ut i rätt händer och bli den glada hund han är inners inne. 

Cercel är har en skada på ena sidan av sitt ansikte. Hans ena ögonlock hänger något och han saknar en del av sitt öra på samma sida. Vi vet inte vad som har hänt med det är troligt vis så att han varit i slagsmål med en annan hund. Detta är inget som stör honom. Cercel kan vakat sin mat. Detta är inget ovanligt beteende för en gatuhund. Detta ger med sig med lite tålamod, hunden får äta ifred och vänjer sig vid att den alltid får mat. 

Cercel är kastrerad, vaccinerad, chippad och har eu-pass. Han har en mankhöjd på ca 50 cm och han väger runt 20 kg. 

Att adoptera en senior innebär att man verkligen hjälper en hund till ett bättre liv! Ingen senior borde någonsin behöva sitt i hägnet och varenda en förtjänar ett hem. Det kan vara en ekonomisk uppoffring då äldre hundar kan komma med okända hälsoproblem som Atros tex. Det är inte heller ovanligt att våra äldre hundar behöver tandsaneras för tandsten när de kommer hem.

Med de sagt kommer din äldre vovve vara dig evigt tacksam för din uppoffring och det är värt att adoptera en äldre vovve med all kärlek du kommer få. Har du alla förutsättningar att hjälpa en äldre vovve tveka inte. Adoptera!